heb jij pijn met hardlopen?
Achillespees klachten bij hardlopers
Lees onze blog over pijn bij het hardlopen aan de achillespees en wat je eraan kan doen.
Achillespees klachten bij hardlopers
Achillespeesklachten met hardlopen kan zorgen voor een flinke beperking in het hardlopen. Dit is natuurlijk enorm vervelend, zeker als je aan het trainen bent voor een wedstrijd.
Als gepassioneerde hardlopers weten we hoe belangrijk het is om blessurevrij te blijven. Een van de meest voorkomende blessures waar hardlopers mee te maken krijgen, is achillespeesklachten. Deze pijnlijke aandoening kan je hardlooproutine verstoren en zelfs leiden tot langdurige pauzes van je favoriete activiteit. Gelukkig zijn er manieren om achillespeesklachten te voorkomen en te behandelen, en bij ArenaFysio in Amsterdam Zuidoost zijn we er om je te helpen.
Lees daarom onze blog met tips, oefeningen en advies van onze fysiotherapeuten en hardloopspecialisten.
Wat veroorzaakt Achillespeesklachten?
Achillespeesklachten kunnen worden veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder overbelasting, verkeerde schoenen, slechte looptechniek, en het ontbreken van een geschikte warming-up en cooling-down routine. Deze factoren kunnen leiden tot irritatie, ontstekingen, zwelling en pijn in de achillespees.
Vaak ervaren hardlopers een stijf gevoel aan het begin van het hardlopen, of juist erna en vooral de ochtend erna, wanneer je opstaat.
“Kies voor ArenaFysio en ervaar de optimale zorg voor jouw knieën, ondersteund door een team van experts met een passie voor het leveren van uitstekende resultaten!”
Wij streven ernaar om op het hoogste niveau van zorg en expertise te leveren, met als doel onze patiënten de meest effectieve behandeling voor hun blessure te bieden. Bij ArenaFysio ben je dus verzekerd van een professionele aanpak met een team dat toegewijd is en samen aan jouw herstel zal werken.
Professionele Fysiotherapie Amsterdam
ArenaFysio is onderdeel van het Netwerk Trauma Revalidatie Amsterdam en gespecialiseerd in de begeleiding van mensen die weer alles willen kunnen na een ziekenhuisopname.
Niet elke fysiotherapie praktijk kan onderdeel worden van het netwerk. ArenaFysio voldoet aan alle voorwaarden om onderdeel te zijn van het netwerk. Het is specialistisch werk en het UMC Amsterdam i.s.m. het Trauma Revalidatie Netwerk hebben daarom ArenaFysio gekozen als enige fysiotherapie praktijk in Amsterdam Zuidoost.
De fysiotherapeuten van ArenaFysio werken nauw samen met de multidisciplinaire teams van de aangesloten ziekenhuizen (de traumachirurg en de ziekenhuisfysiotherapeut) . Zo kan er tijdig bijgestuurd worden, zodat de behandeling optimaal verloopt.
Stap voor Stap herstellen
Het herstelproces begint met een grondige evaluatie van het letsel en de individuele behoeften van de patiënt. Op basis hiervan stelt de fysiotherapeut een gepersonaliseerd behandelplan op dat gericht is op het verbeteren van de mobiliteit, het versterken van spieren, het verminderen van pijn en het verbeteren van de algehele functie.
Krachttraining is een essentieel middel om te herstellen na een traumatisch ongeval. Door oefeningen te doen, zal naast het herstel ook de kwaliteit van leven te verbeteren. Andere positieve fysieke effecten naast het behoud van spiermassa zijn; verbetering van uithoudingsvermogen, verminderen vetmassa, verbeteren bot, pees en gewrichtsweefsel.
De drie fasen van Traumarevalidatie
Om u zo goed mogelijk te ondersteunen in uw herstel, hebben wij de ArenaFysio–Zorgplannen ontwikkeld. Deze behandelprogramma’s zijn samengesteld op basis van onze jarenlange ervaring en de laatste richtlijnen en wetenschappelijke literatuur. Aan de hand van ons 3-fasen model begeleiden wij u naar een optimaal herstel.
Je krijgt gedurende het traject, steeds meer zelfstandigheid, zodat je zelf leert wat je kunt doen om je herstel te bevorderen. Zie ons als de trainer of leraar, die jou leert over je lichaam, wat je zelf kan doen om herstel te bevorderen en welke oefeningen daarbij horen. Zo leer je wat het beste voor jou werkt, waar jij je goed bij voelt en waar jij het beste mee presteert.
Recovery fase
Herstel na de operatie/herstellen van de normale beweeglijkheid. Deze fase besteden we meer tijd in de behandelkamer. Ook krijg je oefeningen om mee aan de slag te gaan thuis en in de Gym. Verder bespreken we belangrijke zaken om je herstel te bevorderen zoals voeding en recovery-strategieën.
Opbouw fase
Trainen en opbouw van kracht, coördinatie en uithoudings-vermogen. We starten met Sport Specifieke Revalidatie en we richten ons meer en meer op Performance Trainingen. In deze fase besteden we de meeste tijd in de Gym. Ook maken we een start met veldrevalidatie.
Return-to-Sport fase
Aan het eind van deze fase, ben je weer volledig hersteld. We starten met Sport Specifieke Revalidatie op het veld. Je start ook weer met trainingen bij jouw sportclub of gym. We bouwen de belasting op totdat je weer volledig kan sporten en alles kunt doen zoals je voor je blessure gewend was.
Geduld en doorzettingsvermogen
Het herstelproces na een trauma kan langdurig en uitdagend zijn. Het is belangrijk voor patiënten om geduldig te zijn en zich te realiseren dat vooruitgang vaak geleidelijk verloopt. Doorzettingsvermogen, positiviteit en consistentie zijn essentieel voor een succesvol herstel.
Hoewel het herstellen van een ernstig letsel een uitdaging kan zijn, biedt trauma revalidatie fysiotherapie hoop en perspectief voor een betere toekomst. Met de juiste zorg, begeleiding en toewijding kunnen patiënten hun zelfstandigheid herwinnen, hun mobiliteit verbeteren en terugkeren naar een actief en vervuld leven.
Of je nu herstelt van een auto-ongeluk, een botbreuk of een andere traumatische gebeurtenis, onthoud dat je niet alleen bent. Met de juiste ondersteuning en begeleiding van een ervaren fysiotherapeut, is een volledig herstel mogelijk.
Blijf hoopvol, blijf positief en wees vastberaden – jouw reis naar herstel begint vandaag.
snel geholpen worden
Maak direct uw afspraak
U heeft geen verwijzing nodig
Locatie Amsterdam Zuidoost
Locatie Amsterdam Oost
Afmelden & Niet Nagekomen Afspraak
Mocht u niet op een afspraak kunnen komen vragen wij u dit minimaal 24 uur van te voren te melden. Ben je te laat, dan zijn wij helaas genoodzaakt om de afspraak bij u in rekening brengen. De zorgverzekeraar vergoedt de Niet-Nagekomen afspraken Niet.
Disclaimer: Deze informatie is met zorg samengesteld. Er kunnen echter zaken instaan die niet voor jou van toepassing zijn. Raadpleeg daarom altijd jouw fysio of arts wanneer je vragen hebt.
Copyright op dit document. Niets uit deze blog mag worden vermenigvuldigd. Delen van het document mag wel – graag zelfs.
Recent Comments