Movement as medicine

Revalideren na Covid-19

 

Wil jij weer kunnen bewegen en sporten nadat je Corona-Covid-19 hebt gehad?

N

Persoonlijke begeleiding & training

N

Effectieve behandelingen & direct resultaat

N

Samenwerking met medische specialisten

N

Fysiotherapeuten met jarenlange ervaring

van covid-19 naar co-fit in 2021 – revalideren bij arenafysio

Revalideren na Covid-19

 

Het Corona-virus is al meer dan een jaar onder ons en beperkt ons in de bewegingsvrijheid. Voor mensen die het virus hebben gehad, kan de impact groot zijn; zowel op mentaal als fysiek vlak zien we veel beperkingen bij deze personen.
Bij ArenaFysio komen steeds meer mensen uit Amsterdam Zuidoost en de Bijlmer, die willen herstellen nadat ze het virus hebben gehad. Meestal is het eerste doel om weer de dagelijkse dingen te kunnen doen, zoals boodschappen, wandelen en werken. Maar op den duur wordt sporten en weer bewegen zoals je gewend was, belangrijker.

Paramedische herstelzorg na COVID-19

Sommige mensen hebben tijdens hun herstel na COVID-19 (het nieuwe coronavirus) ernstige klachten of beperkingen. De huisarts of medisch specialist kan in dat geval beoordelen of iemand in aanmerking komt voor eerstelijns paramedische herstelzorg. Deze herstelzorg kan bestaan uit fysiotherapie, oefentherapie, ergotherapie, diëtetiek en logopedie. ArenaFysio werkt dan ook nauw samen met zorgverleners in Amsterdam Zuidoost / Bijlmer, zodat wij u de beste zorg kunnen bieden.

Samen werken aan jouw herstel

Lichamelijke & Mentale klachten na Covid-19

Vermoeidheid, spierklachten, longproblemen, ademhalingsproblemen maar ook angst om weer te gaan bewegen kunnen factoren zijn die mensen beperken om de draad weer op te pakken.

 

Wat kunnen de gevolgen zijn van Covid-19
Primaire longschade en de daaropvolgende vasculaire complicaties vormen de belangrijkste pathofysiologie van COVID-19. COVID-19 heeft het dus voornamelijk op het ademhalingssysteem gemunt, alhoewel er ook andere vitale organen bij betrokken zijn zoals het hart, lever en nieren
Op de plaatsen waar littekenweefsel ontstaat, gaat de elasticiteit uit het longweefsel, waardoor de zuurstofuitwisseling niet meer plaats kan vinden zoals dat zou moeten. Als er veel littekenweefsel ontstaat, kan dat bijvoorbeeld leiden tot een verminderd uithoudingsvermogen

Fysieke klachten en beperkingen na IC ontslag: 

 • Cardiopulmonale klachten 
 • Klachten van het bewegingsapparaat 
 • Verminderd uithoudingsvermogen 
 • Minder spierkracht 
 • Verminderde gewrichtsmobiliteit 
 • Grootste probleem is de spierzwakte

Andere lichamelijke klachten die kunnen ontstaan ten gevolge van een ernstige ziekte en een IC-opname zijn: vermoeidheid, kortademigheid, pijn,stijfheid van de gewrichten, gewichtsverlies, haaruitval, problemen met slikken.

Cognitieve stoornissen 

 • geheugenverlies
 • aandachts- en concentratiestoornissen
 • problemen met het doelgericht handelen
 • langzame mentale verwerking
 • moeite met het plannen van dagelijkse handelingen

Psychische problemen 

 • angst
 • stress
 • benauwdheid
 • machteloosheid
 • depressie
 • slaapstoornissen
 • sexuele disfunctie
 • PTSS

Revalideren bij ArenaFysio na COVID-19

ArenaFysio biedt een revalidatie traject specifiek ontwikkeld voor cliënten die na besmetting met het coronavirus thuis in quarantaine hebben gezeten, uit het ziekenhuis of van de intensive care komen. Wij bieden dit specifiek voor mensen uit Amsterdam Zuidoost & Bijlmer aan.

Het coronavirus kan een grote impact hebben op jouw conditie en kracht. Daarom is het van belang om na herstel van het virus snel te starten met de revalidatie, zodat jij jouw dagelijkse bezigheden weer kunt hervatten. Samen met een gespecialiseerde fysiotherapeut wordt een persoonlijk beweegprogramma opgestart afgestemd op jouw mogelijkheden en doelen.

Wanneer het individuele traject opgestart is, kunnen we meer in groepsvorm gaan trainen en revalideren.

Bij ArenaFysio in Amsterdam Zuidoost bieden we dan ook Bijlmer Bootcamp – Medical aan, voor mensen die een medische conditie hebben zoals klachten na Civid-19.

Van Covid-19 naar Co-FIT in 2021

Dit is wat anderen over ons schrijven op google

Onze klanten vertrouwen ons

QZN7
5

ik vind het een top praktijk. Mijn zoontje had heel veel last van zijn knie. Binnen 2 weken knie pijn weg bij ArenaFysio. Ben echt tevreden.

default image
Chebio Tower
5

De combinatie van zeer deskundige fysiotherapeuten en hun goede faciliteiten hebben mij geholpen om goed te revalideren van enkele sportblessures opgelopen tijdens American Football. Naast sportmassages en advisering wordt er ook in hun eigen gym gewerkt aan herstel, waarbij ze je nauwlettend in de gaten houden. Tevens stellen ze trainingsschema's op die je ook in je eigen tijd kan doen om herstel te bevorderen. Al met al een top praktijk!

default image
M A
5

Top fysio heel erg professioneel, ben goed geholpen. Zou het iedereen aanraden.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlArenaFysio is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Hullenbergweg 250
1101 BV Amsterdam Zuidoost

Maandag t/m Vrijdag  08:00 - 20:00 uur

Zaterdag 10.00 - 18.00