Last van stijve en pijnlijke gewrichten in de ochtend?

 

Specialisten voor fysiotherapie bij Artrose

Onze specialisten helpen je snel en effectief, met direct resultaat Maak direct een afspraak en ervaar onze persoonlijke aanpak.

Hieronder lees je meer over artrose, onze aanpak en wat je zelf kunt doen

Amsterdam Fysiotherapie voor Artrose

ArenaFysio is gespecialiseerd in fysiotherapie voor mensen met artrose aan de knie, heup, voet of een ander gewricht. Wij combineren onze jarenlange ervaring met de laatste wetenschappelijk inzichten, waardoor je snel en effectief geholpen wordt. Artrose is een aandoening, waarbij het gewrichtskraakbeen in kwaliteit achteruit gaat en op den duur zelfs geheel kan verdwijnen. Dit komt vaak voor bij knieen en heupen – ook wel in de vingers. Een gewricht wordt gevormd door twee botdelen. Op de uiteinden van die botten ligt een gladde bekleding: het gewrichtskraakbeen.

Dit zorgt ervoor, dat de bot uiteinden soepel ten opzichte van elkaar kunnen bewegen. Bij artrose kunnen de botuiteinden zelf elkaar dan raken. Mede hierdoor ontstaan er ook problemen met het onderliggende bot. Als reactie op de verminderde kraakbeenbescherming gaat het bot zijn dragende oppervlak vergroten om de druk op het gewricht te verminderen. Artrose kan in alle gewrichten optreden, maar komt voornamelijk voor in de gewrichten van de handen, knieën, heupen en wervelkolom. In totaal zijn er meer dan 1,2 miljoen mensen die in meer of mindere mate last hebben van artrose.

ArenaFysio – Expertise Artrose

Knie Artrose & Heup Artrose

 • Persoonlijke Begeleiding
 • Massages en Behandelingen indien nodig
 • ArenaFysio Beweegprogramma Artrose
 • Extra focuspunten:
  1. Verbetering van jouw Gezondheid in algemene zin: Gezonde voeding & NNGB (Nederlandse Norm Gezond Bewegen)
  2. Zelfstandigheid & Zelfmanagement aanleren
  3. Focus op aanleren van oefeningen voor thuis.
  4. Samenwerking met sport- en beweegclubs in Amsterdam Zuidoost.
“The natural healing force within each of us is the greatest force in getting well.”
Hippocrates

460 - 370 voor Christus

Hoe ziet een fysiotherapeutische behandeling eruit?

Alles over de Behandeling van Artrose

 De basis van de behandeling van mensen met heup- en/of knie-artrose bestaat uit begeleide oefentherapie, zoals oefeningen ter bevordering van de spierkracht en aerobe capaciteit, looptraining en functionele oefenvormen, in combinatie met voorlichting en het bevorderen van adequaat zelf-management, onder andere op gebied van lichamelijke activiteit.

De fysiotherapeut kan beweegproblemen signaleren, een geschikt beweegprogramma indiceren en begeleiden in het verwerven en behouden van een actief beweegniveau. Hiermee neemt de fysiotherapeut een plaats in binnen de preventieketen van de gezondheidszorg. In dit beweegprogramma begeleidt de fysiotherapeut de cliënt van ziekte en zorg naar gedrag en gezondheid. Activeren, motiveren en stimuleren zijn hierin belangrijke werkwoorden voor de fysiotherapeut.

 

Medicamenteuze behandeling

Paracetamol wordt geadviseerd als middel van eerste keuze, vanwege het brede veiligheidsprofiel ervan. NSAID’s (ibuprofen, diclofenac of naproxen) zijn middelen van tweede keuze, of wanneer paracetamol onvoldoende effect sorteert. Toevoeging van opioiden aan de NSAID, zoals tramadol, geeft additionele pijnverlichting en daarmee de mogelijkheid om de NSAID-dosering te verlagen. Bij tussentijdse verergering, of als andere maatregelen onvoldoende effect sorteren, wordt een intra-articulaire injectie met een corticosteroïd als mogelijkheid genoemd.

 

Movmᥱᥒt s Mιᥒᥱ™

 

snel geholpen worden

Maak direct uw afspraak

U heeft geen verwijzing nodig

Afmelden & Niet Nagekomen Afspraak

Mocht u niet op een afspraak kunnen komen vragen wij u dit minimaal 24 uur van te voren te melden. Ben je te laat, dan zijn wij helaas genoodzaakt om de afspraak bij u in rekening brengen. De zorgverzekeraar vergoedt de Niet-Nagekomen afspraken Niet.

De knop linkt jou door naar de afspraken pagina. Daar kun je jouw fysio melden dat je niet kan komen.

Dit is wat anderen over ons schrijven op google

Onze klanten vertrouwen ons

default image
Claas Renkema
5

Ik heb hier, mede door het gezellige en professionele personeel, een goede revalidatie meegemaakt. Markus en z'n team zorgen ervoor dat je met plezier langskomt, en uiteindelijk met vertrouwen in je lichaam op pad gaat. Zeker een aanrader voor iedereen die een fysiotherapeut zoekt! Bedankt mensen.

QZN7
5

ik vind het een top praktijk. Mijn zoontje had heel veel last van zijn knie. Binnen 2 weken knie pijn weg bij ArenaFysio. Ben echt tevreden.

default image
Eva Katona
5

Na jarenlang met blessures te hebben rondgelopen bij andere fysio's kwam ik bij de ArenaFysio terecht. Binnen een maand ging het al veel beter. Zeer deskundige begeleiding, heel professioneel, ze hebben me goed geholpen. Ze kijken niet alleen naar je klacht op dat moment, maar naar de werking van je hele lichaam. Echt een aanrader!

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlArenaFysio is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Hullenbergweg 250
1101 BV Amsterdam Zuidoost

Maandag t/m Vrijdag  08:00 - 20:00 uur

Zaterdag 10.00 - 18.00