ArenaFysio helpt jou fit en gezond te blijven

Tips voor #Blijfthuis

#BlijfGezond

Lees hieronder meer en zie de filmpjes voor oefeningen die je fris en fruitig houden in deze moeilijke tijden!

Gratis Gezondheid Tip voor alle thuisblijvers

Fysiotherapie – Gezondheid – Amsterdam

 Gezondheid is ons grootste goed. Daarom moeten we er ook goed voor zorgen. Maar soms zijn adviezen niet altijd helder en duidelijk. In deze blog lees je er alles over. Dat we de ramen moeten open zetten om genoeg frisse lucht binnenhuis te krijgen, weten we namelijk wel. Maar hoeveel moet je minimaal bewegen op een dag; of wat moet je eten om in deze tijd gezond te blijven?

En voor de thuisblijvers: wat doe je als last hebt van je rug na al dat thuis werken? Lees daarom verder en laat het ons weten als je vragen hebt, of meer informatie wilt hebben.

“Natural forces within us are the true healers of disease.”

Hippocrates

460 - 370 voor Christus

“Walking is man’s beste medicine.”

Hippocrates

460 - 370 voor Christus

Gezond eten

Food as Medicine

Je lijf gaat je hele leven mee, daar wil je dus zo goed mogelijk voor zorgen. Maar hoe doe je dat? Als je volgens de Schijf van Vijf eet, neem je genoeg van alle producten die gezondheidswinst opleveren, plus alle benodigde voedingsstoffen om fit voor de dag te komen.

De Schijf van Vijf bestaat uit 5 vakken vol goede producten om uit te kiezen. Kies elke dag genoeg uit elk vak en varieer daarbij volop, dan krijgt je lijf wat het nodig heeft. Waar heb jij zin in vandaag? Heb je meer zin in broccoli of witlof? En neem je vis, peulvruchten of vlees? Is daar pasta, aardappelen of couscous lekker bij? Wil je melk of yoghurt?

Schijf van Vijf

Iedereen maakt zijn eigen Schijf van Vijf

Of je nu vooral Hollandse pot kookt of helemaal thuis bent in de oosterse keuken, of je nu vegetarisch kookt of graag een stukje vlees eet: binnen de Schijf van Vijf zijn er eindeloos veel mogelijkheden. Je richt de Schijf van Vijf zelf in. Volg je smaak!

Gezond eten met de Schijf van Vijf is goed voor je lijf

De basis van de Schijf van Vijf bestaat uit producten die volgens de laatste wetenschappelijke inzichten goed zijn voor je lichaam. Omdat ze bijvoorbeeld de kans op hart- en vaatziekten en kanker verkleinen. Als je eet volgens de Schijf van Vijf krijg je daarnaast voldoende mineralen, vitamines, eiwitten, koolhydraten, vetten en vezels binnen. Kies je verder niet te vaak voor producten die buiten de Schijf van Vijf staan, dan blijf je makkelijker op gewicht en vergroot je de kans op een gezonde oude dag. Bovendien helpt de Schijf van Vijf je om in grote lijnen milieuvriendelijker te eten.

 

TIP 1 – Zit je de hele dag thuis te werken?

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 3min tijd en je bent weer als nieuw ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Als je de hele dag achter de boeken of computer zit, kun je last krijgen van een stijve nek en rug. Deze mobiliteitsroutine neemt slechts 3 minuten van je tijd, waarna je weer fris en fruitig en vol goede moed verder kan!

Credits aan onze fysio: Chandra Napitupulu

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

www.arena-fysio.nl/online-fysiotherapie

Movᥱmᥱᥒt ᥲs Mᥱdιᥴιᥒᥱ

TIP 2 – Een GRATIS ONLINE FYSIO CHECK.

Voor iedereen die advies wilt, fysieke klachten heeft of een hardloopblessure heeft opgelopen, bieden wij een GRATIS ONLINE FYSIO CHECK AAN. Dit is alleen aankomende week nog geldig. Dus heb je zelf – of ken je iemand – met een blessure of fysieke klacht, maak dan snel een afspraak.

Maak een afspraak via de KNOP

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

www.arena-fysio.nl/online-fysiotherapie

Movᥱmᥱᥒt ᥲs Mᥱdιᥴιᥒᥱ

TIP 3 – Kom aan je dagelijkse beweging!

Genoeg bewegen kan lastig zijn nu we allemaal binnen moeten blijven. Plan daarom jouw dagelijkse beweging goed over de dag. In de ochtend kun je yoga, of wat core-stability oefeningen doen. Of een setje ‘waking-up’ oefeningen. Op ons YOUTUBE-kanaal vind je veel ideeen voor jouw ochtendroutine.

Of hoe combineer je de dagelijkse boodschappen met bewegen?  Want het kan namelijk lastig zijn om aan je dagelijkse beweging toe te komen. 

En wellicht heb je een blessure opgelopen omdat je nu meer buiten sport, of heb je een andere vraag aan een van onze fysio’s. Daarvoor hebben we de Gratis Online Fysio Check. Iedereen is welkom om daar gebruik van te maken. 

Movmᥱᥒt s Mιᥒᥱ™

En als je naar de supermarkt gaat, pak dan de fiets of ga wandelen (dan krijg je van ons complimenten!!). Of maak een ommetje, waarbij je het tempo er goed inhoudt. Een ander idee is om de trap een keertje extra te nemen, of met je kinderen thuis een beweeg-uurtje in te plannen, zodat je aan je dagelijkse beweging komt.
Kinderen van ouders die veel sporten en bewegen, gaan zelf ook meer bewegen! Hoe mooi is dat?!

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

www.arena-fysio.nl/online-fysiotherapie

Volg ons op de social media kanalen, voor toffe weetjes en informatie over gezondheid en fysiotherapie in het bijzonder.

Wil je meer informatie over jouw gezondheid en het Immuunsysteem?

Lees het op onze blog over het Immuunsysteem ->

Gemak, daar staan we voor

Maak direct je afspraak

Disclaimer: Deze informatie is met zorg samengesteld. Er kunnen echter zaken instaan die niet voor jou van toepassing zijn. Raadpleeg daarom altijd jouw fysio of arts wanneer je vragen hebt.

Copyright op dit document. Niets uit deze blog mag worden vermenigvuldigd. Delen van het document mag wel – graag zelfs.