Netwerk trauma revalidatie Amsterdam zuidoost

Herstellen en revalideren na een ongeval

U bent verwezen voor fysiotherapie na een traumatisch ongeval. Lees hier alles over het pad van herstel.

Herstellen na een ongeval 

 U bent gevallen met de fiets, van de trap gevallen of op het sportveld een flink ongeval opgelopen. Dan zult u bij het ziekenhuis langs zijn geweest en zal daar bij de Eerste Hulp behandeld zijn. Omdat het een traumatisch ongeval betreft, zal de trauma-arts en fysiotherapeut u hebben geholpen. 

Een ongeval, botbreuk, hersenschudding of andere aandoening kunnen verwoestende gevolgen hebben voor het leven van een persoon. Naast de fysieke pijn en beperkingen kunnen deze traumatische gebeurtenissen ook emotionele en psychologische littekens achterlaten.

Gelukkig is er hoop in de vorm van trauma revalidatie fysiotherapie – een essentiële stap op het pad naar herstel en het terugwinnen van een optimale kwaliteit van leven.

Wat is Trauma Revalidatie?

Trauma revalidatie fysiotherapie is een gespecialiseerde vorm van fysiotherapie die gericht is op het herstel van mobiliteit, kracht en functie na een ernstig letsel. Of het nu gaat om een auto-ongeluk, een valpartij of een sportblessure, deze vorm van therapie helpt patiënten om de fysieke en functionele beperkingen die zijn ontstaan als gevolg van het letsel te overwinnen.

“Kies voor ArenaFysio en ervaar de optimale zorg voor jouw knieën, ondersteund door een team van experts met een passie voor het leveren van uitstekende resultaten!”

trauma revalidatie amsterdam zuidoost

Wij streven ernaar om op het hoogste niveau van zorg en expertise te leveren, met als doel onze patiënten de meest effectieve behandeling voor hun blessure te bieden. Bij ArenaFysio ben je dus verzekerd van een professionele aanpak met een team dat toegewijd is en samen aan jouw herstel zal werken.

Amsterdam UMC - Locatie AMC

Professionele Fysiotherapie Amsterdam

ArenaFysio is onderdeel van het Netwerk Trauma Revalidatie Amsterdam en gespecialiseerd in de begeleiding van mensen die weer alles willen kunnen na een ziekenhuisopname.

Niet elke fysiotherapie praktijk kan onderdeel worden van het netwerk. ArenaFysio voldoet aan alle voorwaarden om onderdeel te zijn van het netwerk. Het is specialistisch werk en het UMC Amsterdam i.s.m. het Trauma Revalidatie Netwerk hebben daarom ArenaFysio gekozen als enige fysiotherapie praktijk in Amsterdam Zuidoost.  

De fysiotherapeuten van ArenaFysio werken nauw samen met de multidisciplinaire teams van de aangesloten ziekenhuizen (de traumachirurg en de ziekenhuisfysiotherapeut) . Zo kan er tijdig bijgestuurd worden, zodat de behandeling optimaal verloopt.

Stap voor Stap herstellen

Het herstelproces begint met een grondige evaluatie van het letsel en de individuele behoeften van de patiënt. Op basis hiervan stelt de fysiotherapeut een gepersonaliseerd behandelplan op dat gericht is op het verbeteren van de mobiliteit, het versterken van spieren, het verminderen van pijn en het verbeteren van de algehele functie.

Krachttraining is een essentieel middel om te herstellen na een traumatisch ongeval. Door oefeningen te doen, zal naast het herstel ook de kwaliteit van leven te verbeteren. Andere positieve fysieke effecten naast het behoud van spiermassa zijn; verbetering van uithoudingsvermogen, verminderen vetmassa, verbeteren bot, pees en gewrichtsweefsel. 

Behandeling en Fysiotherapie

 Trauma revalidatie fysiotherapie maakt gebruik van een breed scala aan technieken en behandelingen om het herstel te bevorderen. Dit kan onder meer bestaan uit:

 • Therapeutische oefeningen om de mobiliteit en kracht te verbeteren.
• Manuele therapie om de bewegingsvrijheid te vergroten en pijn te verminderen.
• Elektrotherapie om spieren te stimuleren en pijn te verminderen.
• Functionele training om patiënten te helpen bij het uitvoeren van dagelijkse activiteiten.

De drie fasen van Traumarevalidatie

Om u zo goed mogelijk te ondersteunen in uw herstel, hebben wij de ArenaFysio–Zorgplannen ontwikkeld. Deze behandelprogramma’s zijn samengesteld op basis van onze jarenlange ervaring en de laatste richtlijnen en wetenschappelijke literatuur. Aan de hand van ons 3-fasen model begeleiden wij u naar een optimaal herstel.

Je krijgt gedurende het traject, steeds meer zelfstandigheid, zodat je zelf leert wat je kunt doen om je herstel te bevorderen. Zie ons als de trainer of leraar, die jou leert over je lichaam, wat je zelf kan doen om herstel te bevorderen en welke oefeningen daarbij horen. Zo leer je wat het beste voor jou werkt, waar jij je goed bij voelt en waar jij het beste mee presteert.

Recovery fase

Herstel na de operatie/herstellen van de normale beweeglijkheid. Deze fase besteden we meer tijd in de behandelkamer. Ook krijg je oefeningen om mee aan de slag te gaan thuis en in de Gym. Verder bespreken we belangrijke zaken om je herstel te bevorderen zoals voeding en recovery-strategieën.

Opbouw fase

 Trainen en opbouw van kracht, coördinatie en uithoudings-vermogen. We starten met Sport Specifieke Revalidatie en we richten ons meer en meer op Performance Trainingen. In deze fase besteden we de meeste tijd in de Gym. Ook maken we een start met veldrevalidatie.

Return-to-Sport fase

Aan het eind van deze fase, ben je weer volledig hersteld. We starten met Sport Specifieke Revalidatie op het veld. Je start ook weer met trainingen bij jouw sportclub of gym. We bouwen de belasting op totdat je weer volledig kan sporten en alles kunt doen zoals je voor je blessure gewend was.

Geduld en doorzettingsvermogen

Het herstelproces na een trauma kan langdurig en uitdagend zijn. Het is belangrijk voor patiënten om geduldig te zijn en zich te realiseren dat vooruitgang vaak geleidelijk verloopt. Doorzettingsvermogen, positiviteit en consistentie zijn essentieel voor een succesvol herstel.

Hoewel het herstellen van een ernstig letsel een uitdaging kan zijn, biedt trauma revalidatie fysiotherapie hoop en perspectief voor een betere toekomst. Met de juiste zorg, begeleiding en toewijding kunnen patiënten hun zelfstandigheid herwinnen, hun mobiliteit verbeteren en terugkeren naar een actief en vervuld leven.

Of je nu herstelt van een auto-ongeluk, een botbreuk of een andere traumatische gebeurtenis, onthoud dat je niet alleen bent. Met de juiste ondersteuning en begeleiding van een ervaren fysiotherapeut, is een volledig herstel mogelijk.

Blijf hoopvol, blijf positief en wees vastberaden – jouw reis naar herstel begint vandaag.

Lees hier een aantal verhalen van succesvolle behandelingen.

Je kunt een afspraak voor Knie Fysiotherapie maken op onze praktijk in Amsterdam Zuidoost.

Heb je een vraag? Neem contact met ons op.

 

snel geholpen worden

Maak direct uw afspraak

U heeft geen verwijzing nodig

Locatie Amsterdam Zuidoost

Locatie Amsterdam Oost

Afmelden & Niet Nagekomen Afspraak

Mocht u niet op een afspraak kunnen komen vragen wij u dit minimaal 24 uur van te voren te melden. Ben je te laat, dan zijn wij helaas genoodzaakt om de afspraak bij u in rekening brengen. De zorgverzekeraar vergoedt de Niet-Nagekomen afspraken Niet.

 

Disclaimer: Deze informatie is met zorg samengesteld. Er kunnen echter zaken instaan die niet voor jou van toepassing zijn. Raadpleeg daarom altijd jouw fysio of arts wanneer je vragen hebt.

Copyright op dit document. Niets uit deze blog mag worden vermenigvuldigd. Delen van het document mag wel – graag zelfs.