We Are Born To Move

Lennard Knol

Om te leren luisteren naar je lichaam moet je wel eerst dezelfde taal leren spreken

Wie zijn wij?

Onze expert

Lennard Knol

Lennard Knol

Fysiotherapeut - Osteopaat i.o. - Performance Consultant

Lennard is in 2005 afgestudeerd als fysiotherapeut en al ruim 20 jaar bezig om mensen te helpen met het verbeteren van hun lichamelijke gezondheid. Als militair bij Defensie heeft hij ervaren tot hoe ver je kunt gaan en dat lichamelijke grenzen vooral worden opgelegd en bepaald door je eigen gedachten. Later tijdens zijn opleiding tot fysiotherapeut waar hij naast zijn studie werkzaam was als medisch fitness docent, kwam het samen. Hij zag bij zijn cliënten wat er lichamelijk allemaal mogelijk was en dat de juiste training en de juiste coaching het beste resultaat geeft.

De opleiding tot sportfysiotherapeut in 2008 was een logisch vervolg. Hier leerde Lennard nog dieper in te gaan op het behandelen van (sport)blessures en met name wat er allemaal komt kijken bij een succesvolle orthopedische revalidatie van schouder, heup of knieoperaties. Vanaf het eerste moment na de operatie tot aan een succesvol rentree op het sportveld.

Na een aantal jaar te hebben gewerkt met heel veel verschillende mensen van (top)sporters tot 80 plussers heeft Lennard veel ervaring opgedaan in het vak en geleerd wat de verschillende oorzaken kunnen zijn achter de klachten. Pijn is namelijk vaak een signaal van het lichaam om iets te veranderen of aan te passen en hoeft niet altijd de oorzaak te zijn van het probleem.

Om zijn cliënten nog beter te kunnen helpen is Lennard in 2017 de opleiding osteopathie gestart waar hij leert om nog dieper en verder te kijken naar de oorzaken van een lichamelijk probleem. Hier leert hij om het lichaam te zien als 1 bewegend systeem waarin alles met elkaar verbonden is en alles elkaar beïnvloedt. Zo kan het zijn dat een enkelklacht uit het verleden verantwoordelijk is voor een schouderklacht van nu en andersom. En zo zijn er nog talloze voorbeelden in de praktijk mogelijk.

Als mede eigenaar van ArenaFysio wil hij de best mogelijke fysiotherapeutische zorg leveren in Amsterdam Zuidoost. Dit doet hij samen met een team van zeer gedreven en gemotiveerde fysio-experts.

Benieuwd wat er allemaal mogelijk is? Klik hier om contact op te nemen met Lennard.

Anderen over Lennard:

“Altijd al zeurende pijn gehad in mijn onderrug, na 1 behandeling al een wereld van verschil! Wat een opluchting! Lennard is prettig in de omgang en als fysio/osteo heel precies en vakkundig en kan je hier ook veel over vertellen (dat maakt het plaatje voor jezelf ook duidelijker in je hoofd). Ook had ik af en toe last van een pijnlijke en opgeblazen buik en ook deze verschijnselen zijn weggegaan door de behandelingen. Ongelooflijk, had niet verwacht dat via deze weg op te lossen! Absoluut aan te raden en schroom niet om een (lichamelijk) probleem voor te leggen wat jezelf niet direct dacht op te lossen met fysio/osteopathie, zou zomaar kunnen dat Lennard er toch een oplossing voor heeft. :)” M. Wassenaar

“Ik heb al veel fysio’s versleten, en Lennard is de beste die ik heb gehad. Hij heeft een no nonsense aanpak en hij zet je met praktische oefeningen aan het werk. Kwaaltjes waar ik al een jaar mee liep, lost hij op in een week.” R. Coppens

Meer over ons team & visie

Persoonlijke behandeling door onze experts

Telefoon

06-14402060

Adres

Hogehilweg 20
1101 CD Amsterdam Zuidoost

E-mail

lennard@arenagym.nl

Openingstijden

ma tm vrij 08:00 – 20:00 uur