Sportblessure opgelopen en snel weer fit worden?

ArenaFysio – de plek voor Sportrevalidatie

ArenaFysio is gespecialiseerd in sportfysiotherapie en sportrevalidatie, voor zowel volwassenen als voor sportende kinderen. Wij hebben jarenlange expertise en kunnen je snel en effectief helpen!

Maak direct een afspraak om weer snel fit te worden!

Heb je een blessure opgelopen en Wil je snel weer kunnen sporten zonder klachten?

ArenaFysio – Sport Fysiotherapie & Sportrevalidatie

Fysiotherapie bij sportblessures is specialistisch werk. Daarom hebben de fysiotherapeuten van ArenaFysio een speciaal traject Sportrevalidatie opgesteld. Onze sport fysiotherapeuten begeleiden je gedurende dit traject totdat je weer volledig fit bent. Het traject uit drie fasen, van herstel van je blessure, naar de opbouw fase, tot weer helemaal topfit om te kunnen presteren.

Onderdeel van de Sportrevalidatie is ook sport specifieke revalidatie op het sportveld, bij ons of bij jouw sportclub. Dat betekent dat we op het voetbalveld, tennisveld, atletiekbaan of andere plek de laatste fasen in gaan om jou helemaal fit te krijgen. Jouw fysio van ArenaFysio zal regelmatig met je trainer overleggen om te bepalen wat je tijdens een training kan doen en hoe de opbouw verloopt. Zo begeleiden we je optimaal naar weer volledige sportbelasting.

De specialisten van ArenaFysio staan dan ook voor je klaar om jou weer fit te krijgen.

ArenaFysio – Sport Fysiotherapie & Sportrevalidatie

Experts in Sportrevalidatie

Persoonlijke begeleiding

Veldrevalidatie & Return-to-Sport

Hoe ziet jouw sportrevalidatie er uit?

Sportrevalidatie bij ArenaFysio verloopt in drie fasen. Hieronder lees je er meer over en weet je wat jou te wachten staat.

Natuurlijk verloopt elk herstel anders en gaat het bij de een sneller dan bij de ander. De fasen zijn dan ook een indicatie en we bepalen voorafgaand aan elke afspraak of we een stap verder kunnen, of juist wat minder moeten doen.

Om de volgende fase te kunnen starten, moeten we aan een aantal voorwaarden voldoen, welke we tijdens de eerste afspraak zullen bespreken.

De drie fasen van Sportrevalidatie bij ArenaFysio

Om u zo goed mogelijk te ondersteunen in uw herstel, hebben wij de ArenaFysioZorgplannen ontwikkeld. Deze behandelprogramma’s zijn samengesteld op basis van onze jarenlange ervaring en de laatste richtlijnen en wetenschappelijke literatuur. Aan de hand van ons 3-fasen model begeleiden wij u naar een optimaal herstel.

Je krijgt gedurende het traject, steeds meer zelfstandigheid, zodat je zelf leert wat je kunt doen om je herstel te bevorderen. Zie ons als de trainer of leraar, die jou leert over je lichaam, wat je zelf kan doen om herstel te bevorderen en welke oefeningen daarbij horen. Zo leer je wat het beste voor jou werkt, waar jij je goed bij voelt en waar jij het beste mee presteert.

Recovery fase

Herstel na de operatie/herstellen van de normale beweeglijkheid. Deze fase besteden we meer tijd in de behandelkamer. Ook krijg je oefeningen om mee aan de slag te gaan thuis en in de Gym. Verder bespreken we belangrijke zaken om je herstel te bevorderen zoals voeding en recovery-strategieën.

 

Lees meer over de RECOVERY Fase

Opbouw fase

 Trainen en opbouw van kracht, coördinatie en uithoudings-vermogen. We starten met Sport Specifieke Revalidatie en we richten ons meer en meer op Performance Trainingen. In deze fase besteden we de meeste tijd in de Gym. Ook maken we een start met veldrevalidatie.

Lees meer over de OPBOUW Fase

Return-to-Sport fase

Aan het eind van deze fase, ben je weer volledig hersteld. We starten met Sport Specifieke Revalidatie op het veld. Je start ook weer met trainingen bij jouw sportclub of gym. We bouwen de belasting op totdat je weer volledig kan sporten en alles kunt doen zoals je voor je blessure gewend was.

 

Lees meer over de RETURN-TO-SPORT Fase

Mindset – de basis van een succesvolle revalidatie

Een goede mindset is van belang om een succesvolle revalidatie aan te gaan. De eerste stap is de acceptatie van de klacht, operatie of sportblessure. Maar daarvoor is kennis nodig om te begrijpen waarom er klachten zijn. Hier helpen wij jou mee, om de revalidatie een succes te laten worden.

Door onze jarenlange ervaring, kunnen wij je goed uitleggen waarom er klachten zijn, wat je eraan kunt doen en hoe lang dit gaat duren, tot je weer hersteld zal zijn.

Onze experts

Persoonlijke behandeling door onze experts

Gemak, daar staan we voor

Maak direct je afspraak 

Je kiest makkelijk de tijd waarop jij kan. De afspraak staat meteen in onze agenda. Wel zo makkelijk!

– De blauwe plekken zijn voor Intake van een uur.

– De groene plekken zijn voor een Intake van een halfuur.

Hoe kunnen we je helpen?

Heb je vragen of zijn er onduidelijkheden nadat je bovenstaande hebt gelezen? Stuur ons een bericht en wij zorgen dat je duidelijkheid krijgt.

Dit is wat anderen over ons schrijven op google

Onze klanten vertrouwen ons

"Mijn kinderen zijn door deze fysio behandeld, ik ben erg tevreden. Hij neemt zijn tijd om te luisteren, heel vriendelijk en vertrouwd. Kortom top fysio 👍"

Diana Pocorni

Moeder van twee kinderen

"Supersnel herstel na een meniscusoperatie. Een fijne persoonlijke een progressieve aanpak. Na 4 weken een bijna volledig herstel."

Yannick Mulder

Tennis Trainer - Strength & Conditioning Coach

"Sinds maart ben ik vanwege mijn hernia onder behandeling van de fysio's van ArenaFysio. Twee therapeuten hebben me tot nu toe geholpen. Over beide ben ik bijzonder tevreden. De rustige benadering, uitleg, feedback, meegegeven oefeningen en fysio behandeling bevallen me heel goed. Het is de moeite waard deze nog even voort te zetten. ArenaFysio kan ik anderen van harte aan bevelen."

Maks Berhitoe

Voormalig leraar / gepensioneerde

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlArenaFysio is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Hogehilweg 20
1101 CD Amsterdam Zuidoost

Mandaag t/m Vrijdag
08:00 - 20:00 uur