Heb je een sportblessure opgelopen?

De plek voor Sportrevalidatie

ArenaFysio is gespecialiseerd in sportrevalidatie, voor zowel volwassenen als voor sportende kinderen. Lees hieronder meer over hoe de sportrevalidatie eruit ziet, of maak direct een afspraak.

Heb je een sportblessure opgelopen? En wil je snel weer fit zijn?

Sportrevalidatie bestaat uit 3 fases

De specialisten van ArenaFysio staan voor je klaar om jou weer fit te krijgen. De Sportrevalidatie bestaat uit verschillende fasen, van herstel van je blessure tot weer helemaal topfit om te kunnen presteren. Onderdeel van de Sportrevalidatie is ook sport specifieke revalidatie op het veld. Dat betekent dat we op het voetbalveld, tennisveld, atletiekbaan of andere plek de laatste fasen in gaan om jou helemaal fit te krijgen.

Natuurlijk verloopt elk herstel anders en gaat het bij de een sneller dan bij de ander. De fasen zijn dan ook een indicatie en we bepalen voorafgaand aan elke afspraak of we een stap verder kunnen, of juist wat minder moeten doen. Om de volgende fase te kunnen starten, moeten we aan een aantal voorwaarden voldoen, welke we tijdens de eerste afspraak zullen bespreken.

Je krijgt van ons steeds meer zelfstandigheid, zodat je zelf leert wat je kunt doen om je herstel te bevorderen. Zie ons als de trainer of leraar, die jou leert over je lichaam, wat je zelf kan doen om herstel te bevorderen en welke oefeningen daarbij horen. Zo leer je wat het beste voor jou werkt, waar jij je goed bij voelt en waar jij het beste mee presteert.

 

Sportrevalidatie bij ArenaFysio 

  • Experts in Sportrevalidatie
  • Persoonlijke begeleiding
  • Veldrevalidatie & Return-to-Sport

Recovery fase

Herstel na de operatie/herstellen van de normale beweeglijkheid. Deze fase besteden we meer tijd in de behandelkamer. Ook krijg je oefeningen om mee aan de slag te gaan thuis en in de Gym. Verder bespreken we belangrijke zaken om je herstel te bevorderen zoals voeding en recovery-strategieën.

Opbouw fase

 Trainen en opbouw van kracht, coördinatie en uithoudings-vermogen. We starten met Sport Specifieke Revalidatie en we richten ons meer en meer op Performance Trainingen. In deze fase besteden we de meeste tijd in de Gym. Ook maken we een start met veldrevalidatie.

Return-to-Sport fase

Aan het eind van deze fase, ben je weer volledig hersteld. We starten met Sport Specifieke Revalidatie op het veld. Je start ook weer met trainingen bij jouw sportclub of gym. We bouwen de belasting op totdat je weer volledig kan sporten en alles kunt doen zoals je voor je blessure gewend was.

Onze experts

Persoonlijke behandeling door onze experts

Gemak, daar staan we voor

Maak direct je afspraak 

Je kiest makkelijk de tijd waarop jij kan. De afspraak staat meteen in onze agenda. Wel zo makkelijk!

Hoe kunnen we je helpen?

 Plan een intake en laten we samen kijken naar wat je lichaam je vertelt.

Geloof anderen op hun woord

Onze klanten vertrouwen ons

"Ik dacht altijd dat mijn hamstrings het probleem waren totdat ik bij Lennard kwam. Bleek dat ik rugproblemen had. Erg fijn om tot de kern te komen. Super bedankt!"

 

Rhodo

Webdeveloper, klimmer en surfer

"Al jaren had ik steeds terugkerende klachten van mijn voet tot aan mijn onderrug. Nooit gedacht dat ik na een paar maanden weer pijnvrij zou zijn! Bedankt voor de op-maat en effectieve behandeling."

Mandy

Fitness docent

"After an evil knee injury during kitesurfing, Lennard made me fit again with a lot of positive energy and encouragement. Since he had selected very special exercises for my sport, I was not only able to get on my feet again within a short time, I also feel stronger and fitter than before. 

Susanne

Topsporter

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlArenaFysio is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Telefoon

06-45760348

Adres

Hogehilweg 20
1101 CD Amsterdam Zuidoost

E-mail

info@arena-fysio.nl

Openingstijden

ma tm vrij 08:00 - 20:00 uur